top of page

3 voordelen van een verzwaringsdeken

Heb je ooit gehoord van een verzwaringsdeken? Deze dekens worden steeds populairder vanwege de vele voordelen die ze bieden voor een goede nachtrust. Een verzwaringsdeken is meestal tussen de 5 en 10 kilo zwaar, waarbij het gewicht is verdeeld over kleine vakjes.


Een verzwaringsdeken heeft veel voordelen voor slaap en ontspanning.


1. Minder angst en stress


Ten eerste kan een verzwaringsdeken helpen om angst en stress te verminderen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt en beter slaapt. Onderzoek toont aan dat de diepe drukstimulatie die verzwaringsdekens bieden de productie van serotonine en oxytocine in het lichaam kan verhogen. Dit helpt vervolgens stress en angst te verminderen (Chen et al. (2016) Journal of Sleep Res Sleep Med 05(2)).


2. Diepe slaap


Ten tweede kan een verzwaringsdeken de kwaliteit van de slaap verbeteren. Omdat een deken het lichaam stevig omhelst, kunnen ze helpen om de hartslag en ademhaling te reguleren, wat leidt tot een diepere en meer ontspannen slaap (Gringras et al. (2014) Pediatrics 134(2)).


3. Hulp bij slaapstoornissen


Tot slot kan een verzwaringsdeken helpen bij slaapstoornissen zoals slapeloosheid en rusteloze benen. Een studie uit 2015 toonde aan dat deelnemers die een verzwaringsdeken gebruikten meldden dat ze sneller in slaap vielen. Dit resulteerde in een verbetering van de algehele slaapkwaliteit (Weiner et al. (2015) J Sleep Med Disord 2(3)).


Een kussen op maat van Be Koala verbetert de slaap ook. Met een kussen dat perfect past komt er minder spanning op de spieren en draai je minder. Dit zorgt voor diepe slaap en een soepele nek.




コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page