top of page

Een Gezonde Nek

Hoe ouder je wordt hoe groter de kans op nekproblemen. Er komt veel kijken bij een gezonde nek. Een belangrijke factor is slaap. Per jaar moet je nek 2920 uur rust krijgen. In de juiste positie. Een positie zonder spanning op je spieren, zenuwen en bindweefsel. Een goed kussen geeft hierbij de doorslag.

Veel kussens zijn te hoog of te laag, te zacht of te hard. Dit zorgt er in het beste geval voor dat je spieren niet volledig tot rust komen. Maar je kan ook wakker worden met meer nekklachten dan de dag ervoor.

Een op maat gemaakt kussen lost dit probleem in één keer op. Je geeft ons informatie over je slaaphouding en de afmetingen van je schouders en hoofd. Je krijgt een kussen dat precies past. Op deze manier weet je zeker dat jouw nek tot rust komt. Slaap goed en functioneer optimaal!

Of ga naar onze slaapgids

en leer over slaapposities

 

Oh nee, je kussen is te laag

oplossing nekklachten
voorkom nekpijn

Je kussen is te hoog

ergonomisch hoofdkussen
ergonomisch nekkussen

Je kussen is perfect!

orthopedisch kussen
voorkom rugpijn en schouderpijn

slaapgids

welk type ben jij?

Baby in White

DE RUG SLAPER

Gefeliciteerd, dit is de beste slaappositie. Met een passend kussen ligt jouw ruggenwervel in een natuurlijke houding. Alle spieren, zenuwen en het bindweefsel rond je cervicale wervelkolom (de wervels van je nek) kunnen goed tot rust komen. Je schouders vallen naar achteren en je borst is open. Kies dus gerust deze optie.

TIP! Ons kussen zorgt goed voor je nek. Wil je ook je onderrug ondersteunen? Slaap dan met een kussen onder je knieën. 

slaapgids

DE ZIJ SLAPER

Met een kussen op de juiste hoogte is dit een gezonde slaappositie. Maar er kan ook genoeg mis gaan. Een te hoog of te laag kussen heeft direct een negatief effect op je nek. Heb je een arm onder je kussen (en slaapt je arm beter dan jijzelf?) dan is je kussen te laag.

TIP! Probeer niet te veel met je kin op je borst te slapen. Op deze manier blijft er spanning op je wervels. Overdag kijken we al te veel naar beneden (je telefoon..). In het ontwerp van ons kussen is hier rekening mee gehouden. Door de vorm van ons kussen wordt een licht gestrekte nek gestimuleerd.

TIP! Bij een gevoelige nek raden we je aan om een extra kussen vast te houden tegen je buik. Dit zodat je bovenste arm & schouder ook ondersteuning hebben. Wil je ook je onderrug ondersteunen? Slaap dan met een kussen tussen je knieën. 

Image by Garrett Jackson
Sleeping Newborn

DE BUIK SLAPER

We zullen eerlijk zijn. Deze positie is verre van ideaal. Een baby is flexibel genoeg om ermee weg te komen. Maar we worden er niet jonger en flexibeler op. Je maakt in deze positie een draai met je nek. Hierdoor staat er onnodig veel spanning op spieren en zenuwen. 

We maken met alle liefde een kussen op maat voor de buikslapers onder ons. En dat heeft echt zin. Als je eindelijk op de juiste hoogte ligt dan haal je in ieder geval één van de twee problemen weg (maar die draai in je nek blijft helaas een probleem, dat kan niemand voor je oplossen). 

TIP! Onderzoek of rug/zij slapen toch een optie is voor je. Soms ontstaat de voorkeur voor buik slapen omdat je nog nooit het juiste kussen hebt gehad voor rug of zij slapen.

DE VERWARDE SLAPER

Je vindt dat we teveel in hokjes denken en je ziet jezelf als een combi slaper. Je draait veel en hebt geen duidelijke voorkeur voor rug, zij of buik slapen. 

Na vele gesprekken met fysiotherapeuten is de conclusie duidelijk. Veel draaien betekent niet dat je alle posities prettig vindt. Het is juist een teken dat je lichaam geen van de slaapposities prettig genoeg vindt en blijft zoeken naar ontspanning. Je hebt niet het juiste hoofdkussen of matras. Als je je lichaam de juiste ondersteuning biedt dan zal in slaap vallen en blijven zonder al teveel gedraai moeten gebeuren.

Hoe nu verder? Een kussen kan niet op maat gemaakt worden voor meerdere slaapposities. De ondersteuning moet namelijk in elke positie anders zijn. Kies voor de positie waarin je het liefst in slaap valt en ervaar die positie met een kussen op maat. We weten zeker dat je minder gaat draaien. Bevalt het toch niet? Stuur binnen 30 dagen het kussen terug en je krijgt je geld terug.

Image by Nihal Karkala

Be Koala wordt aangeraden door onze partners

fysio Sahiner logo
fysio2you.nl logo
ViaVit logo
Next Level Performance Logo
bowman chiropractie logo
bottom of page