top of page
biologisch latex en kapok kussen

Zonder plastic, zoals memory foam of polyesters.

Be Koala geeft om jouw gezondheid en om de planeet.

Natuurlatex vlokken 

Natuurlijk latex wordt gewonnen van het sap van de Hevea rubberboom. Door kerven in de bast van de boom te maken druipt het sap uit de boom. Op deze manier kan op een duurzame manier latex worden gewonnen.

In het verleden werden kussens voornamelijk gemaakt van veren en dons. Maar dit zien we gelukkig steeds minder. Tegenwoordig worden kussens vooral gemaakt van synthetische materialen, zoals polyesters en traagschuim/memory foam. Deze producten zijn slecht voor het milieu (de productie zelf en de micro-plastics die nooit worden afgebroken) en ongezond voor jou. Deze kussens staan namelijk bekend om de zware chemische behandelingen. Het resultaat daarvan adem je de hele nacht in. 

Latex forest

Biologische latex
vlokken

Biologische
kapok

Biologisch katoen
voor de hoes

Waarom latex vlokken?

  1. Het geeft voldoende ondersteuning

  2. Het wordt duurzaam gewonnen

  3. Gaat veel langer mee dan alternatieven

  4. Bevat geen allergenen

  5. Het is zelfreinigend

  6. Het reguleert de temperatuur

Latex met het GOLS (Global Organic Latex Standard) certificaat geeft de beste kwaliteit. De bomen worden niet behandeld met pesticiden of chemische meststoffen. Voor onze kussens maken we alleen gebruik van GOLS gecertificeerd latex.

het meest duurzame kussen

100% biologisch katoen 

Niet-biologisch katoen telen is erg chemisch-intensief. De gebruikte chemicaliën hebben een enorme impact op de lucht, water, bodem en de gezondheid van mensen in katoenteelt gebieden. De gebruikte stoffen behoren tot de meest giftige chemicaliën (zoals geclassificeerd door de Environmental Protection Agency).​

Wij gebruiken alleen biologisch katoen. 

Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van:

😠 insecticiden (om insecten te doden)

😠 pesticiden (om ongedierte te doden)

😠 herbiciden (onkruidverdelgers). 

Ons katoen is GOTS en OEKO-TEX® gecertificeerd. 

aangepast voor zijslapers, rugslaper, buikslapers

De voordelen van biologisch katoen

♡ Biologisch katoen is slijtvast

♡ Het is beter ademend dan niet-biologisch katoen

♡ Het is een fijne, zachte stof

♡ Vrij van kleurstoffen en chemische behandelingen

♡ Goede werkomstandigheden bij de productie

♡ Strak geweven en effectief tegen huisstofmijt

Biologisch kapok

De Kapokboom heeft kapselvruchten die worden geplukt en geopend. De vezels van de vruchten worden vervolgens aan de lucht gedroogd en niet behandeld met chemicaliën.

 

Kapok is dus een natuurlijke vezel die volledig biologisch afbreekbaar is. De van nature bittere bestanddelen van de Kapok-vezel zijn anti-bacterieel en anti-schimmel. Hierdoor vinden motten, huismijt en andere micro-organismen ons kussen niet interessant. 

bow of kapok

Leer over greenwashing

en het probleem met kussens van

(gerecycled) plastic

Greenwashing 

Zeg NEE tegen plastic 

Veel bedrijven zeggen dat ze duurzaam zijn maar zijn erg vervuilend. 'Greenwashing' is de marketingtruc die wordt gebruikt om een imago op te poetsen tot duurzaam. Dit gebeurt in alle industrieën. Bij kussens zie je dit vooral veel bij de kussens gemaakt van 'gerecycled plastic'. Helaas is dit alternatief niet duurzaam. 

Textielmaterialen gemaakt van plastic flessen (gerecycled polyester) lost de afvalcrisis in de mode- en huishoudtextiel niet op. 99% van gerecycled polyester is afkomstig van PET-flessen. Als flessen eenmaal zijn gerecycled tot kleding of kussens dan kan dit materiaal niet verder worden gerecycled en moet het worden weggegooid. Per seconde komt er hierdoor een hele vuilniswagen in het milieu terecht. Dit betekent dat miljarden kleine plastic deeltjes uiteindelijk nog steeds de planeet en ons lichaam vervuilen. Via de lucht die we inademen, het water dat we drinken en het voedsel dat we eten. Plastic flessen kunnen beter deel blijven uitmaken van het circulair systeem waarin nieuwe flessen worden gemaakt. Plastic flessen kunnen worden ingezameld om meerdere keren te worden gerecycled en te worden hergebruikt als flessen, waardoor er minder nieuw plastic nodig is. 

Beter voor de planeet

biologische materialen & plastic-vrij

Be Koala producten worden gemaakt zonder plastic en zijn vriendelijk voor het milieu. We gebruiken 100% biologische latex, katoen en kapok. Hierdoor zijn er geen industriële chemicaliën, lijmen en pesticiden nodig - met de bijbehorende schadelijke voetafdrukken -. Elke centimeter van je Be Koala kussen is duurzaam geteeld, eerlijk verhandeld en gecertificeerd. En ons kussen gaat tot wel 20 jaar mee. 

bottom of page