top of page

Buikslapen: doe het niet of doe het beter

Ben jij ook een buikslaper? Gefeliciteerd, je behoort tot een kleine groep mensen die zichzelf in de meest ongemakkelijke slaappositie wringen! Maar wist je dat buikslapen niet alleen ongemakkelijk is, maar ook schadelijk kan zijn voor je lichaam? Lees snel verder om te ontdekken waarom.


Rug- en nekpijn door buikslapen


Ten eerste kan buikslapen een negatieve invloed hebben op je rug. Door op je buik te liggen, buigt je wervelkolom zich in een onnatuurlijke positie, waardoor er extra druk op je onderrug ontstaat. Dit kan leiden tot rugpijn en stijfheid, vooral als je dit langere tijd doet. Daarnaast kan buikslapen ook slecht zijn voor je nek. Door op je buik te liggen, draai je je hoofd vaak naar één kant, waardoor je nek gedraaid wordt en extra spanning ontstaat op je spieren, gewrichten en bindweefsel. Dit kan leiden tot nekpijn en zelfs hoofdpijn.


Probeer eens wat anders


Als buikslaper kan het ook de moeite waard zijn om alternatieven te overwegen. Het kan even wennen zijn om op je zij of rug te slapen, maar deze posities zijn beter voor je lichaam. Door op je zij te slapen, wordt je wervelkolom in een neutrale positie gehouden, waardoor de druk op je rug en nek wordt verminderd. Bovendien kan een goed kussen je hierbij helpen.
Ben je een fanatieke buikslaper?


Als je toch een buikslaper wilt blijven, is het belangrijk om een kussen te kiezen dat niet te hoog is. Een te hoog kussen kan ervoor zorgen dat je nek in een onnatuurlijke positie wordt gedwongen, zoals te zien op de foto, wat kan leiden tot spanning en pijn. Een dunner kussen dat precies past bij jouw lichaamsafmetingen en matras zal de druk op je nek verminderen en zorgen voor meer comfort tijdens het slapen. Be Koala maakt kussens op maat. Ook speciaal voor buikslapers!


Dus, als je een buikslaper bent, is het tijd om je slaapgewoonten te heroverwegen. Door alternatieven te overwegen of een geschikt kussen aan te schaffen dat past bij jouw slaaphouding, matras en lichaam, kan je rug- en nekpijn voorkomen en genieten van een geweldige nachtrust.

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page