top of page

Slaaphouding: welke is het beste?

Slapen, we doen het allemaal en we houden ervan. Maar wist je dat je slaaphouding invloed kan hebben op je gezondheid? Of je nu een rugslaper, zijslaper of buikslaper bent, elke positie heeft een ander effect op het lichaam. In deze blog gaan we dieper in op deze slaapposities en geven we je tips over welk kussen en matras het beste bij elke positie past.


Rugslapers: goed bezig


Laten we beginnen met de rugslapers. Slapen op je rug wordt vaak beschouwd als de beste positie voor je ruggengraat en nek, omdat het je wervelkolom in een neutrale positie houdt. Voor rugslapers is het belangrijk om te kiezen voor een kussen dat niet te hoog is en voldoende ondersteuning biedt aan je nek. Het matras moet niet te zacht zijn, omdat dit kan leiden tot rugklachten.


Zijslapen kan een prima optie zijn


Dan hebben we de zijslapers. Dit is de meest voorkomende slaappositie en kan ook goed zijn voor je rug. Een kussen moet hoog genoeg zijn om je nek en hoofd te ondersteunen, zodat je wervelkolom in een rechte lijn blijft. Het matras moet stevig genoeg zijn om je lichaamsgewicht te ondersteunen en een goede drukverdeling te bieden.


Buikslapen is helaas niet optimaal


Last but not least, de buikslapers. Slapen op je buik wordt over het algemeen beschouwd als de minst gezonde slaappositie, omdat het je ruggengraat kan belasten en spanning op je nek kan veroorzaken. Buikslapers moeten kiezen voor een heel dun kussen om te voorkomen dat hun nek in een onnatuurlijke hoek wordt gedraaid. Het matras moet niet te zacht zijn om de rug en nek voldoende steun te geven.


Bij elke houding hoort een ander kussen


Nu je meer weet over de verschillende slaapposities en waar je op moet letten bij het kiezen van een kussen en matras, is het belangrijk om te weten dat er nog een andere oplossing is: een kussen op maat. Bij Be Koala worden kussens op maat gemaakt voor al deze slaapposities. De kussens worden ook aangepast aan je lichaamsafmetingen en jouw matras, zodat je zeker weet dat je de beste ondersteuning krijgt en comfortabel slaapt.Dus of je nu een rugslaper, zijslaper of buikslaper bent, er is altijd een oplossing voor een betere nachtrust. Onthoud dat het kiezen van de juiste slaappositie en het juiste kussen en matras van belang zijn voor een goede nachtrust en een gezonde levensstijl.

bottom of page