top of page

Is zijslapen de beste slaaphouding?

Rugslapen en zijslapen zijn over het algemeen prima posities voor een gezonde nek en rug. Maar bij zijslapen kan er ook genoeg fout gaan. We delen 3 tips voor een optimale zijslaap houding.1. Een kussen tussen je knieën

Een kussen tussen de knieën voorkomt klachten aan de onderrug, heupen en de bekkenbodem. Het verbetert je slaaphouding. Dit hoeft geen groot kussen te zijn. Een klein dun kussentje volstaat.


2. Een kussen tegen je buik

Pak een groot kussen met veel volume en leg het tijdens het zijslapen tegen je buik aan. Je bovenste arm leunt op het kussen. Je kan hier natuurlijk ook een partner voor gebruiken, als je de grote lepel bent :)


Zijslapen met een kussen tegen je buik heeft 3 voordelen:

  • Het gewicht van je arm trekt niet meer aan je nek/schouder, maar wordt door het kussen opgevangen.

  • Je draait minder snel door naar je buik (wat nekklachten kan opleveren)

  • Je ligt lekker stabiel


3. Een hoofdkussen op maat

Bij zijslapen lig je snel te hoog of te laag. In de winkel kan je geluk hebben dat ze precies jouw maat hoofdkussen hebben, maar meestal gaat het toch fout en past het net niet. Met nekklachten/hoofdpijn/rugpijn en slapende armen tot gevolg. De oplossing: een hoofdkussen op maat. Met een formule wordt jouw ideale kussen berekend, dat goed past bij je lichaam, matras en slaaphouding. Dan klopt je kussen, tot op de gram precies.Zoveel kussens??

Met onze 3 tips lig je tussen heel wat kussens :). Niet iedereen vindt dat fijn. Maar voor mensen die nek- of rugklachten willen voorkomen kunnen deze tips het verschil maken.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page