top of page

Bindweefselmassage voor nekpijn

Bindweefselmassage is een massagevorm die (nog) niet zo vaak wordt toegepast. Eén van de redenen hiervoor is het gebrek aan bekendheid en kennis van deze techniek, bij zowel het grote publiek als bij de meeste professionals. Traditionele massagetechnieken zoals ontspannings- of sportmassage zijn meer gangbaar en richten zich vooral op spieren.

Wat is bindweefsel?


Bindweefsel (of 'fascia') ondersteunt spieren, botten en organen en maakt verbindingen door het hele lichaam. Het heeft verschillende functies, waaronder hulp bij beweging, het verdelen van krachten en het incasseren van schokken.


Bindweefsel kan door verschillende oorzaken verstijfd of verkleefd raken, bijvoorbeeld door te weinig beweging, maar ook door te veel beweging, herhaalde bewegingen of een verkeerde houding. Ook langdurige pijnklachten, lichamelijk of emotioneel trauma en langdurige stress kan het bindweefsel minder soepel maken. Dit omdat er bij die oorzaken vaak meer spanning komt op de spieren en het bindweefsel. Hierdoor wordt ontspannen juist moeilijker, want op den duur weer meer pijnklachten kan veroorzaken. Een patroon wat doorbroken moet worden.


Bindweefselmassage


Een bindweefselmassage biedt verschillende voordelen voor het lichaam. Bij een bindweefselmassage wordt de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt een beetje losser gemaakt.


Bindweefselmassage kan helpen de circulatie te verbeteren, spanning te verminderen en de flexibiliteit te vergroten. Mensen die last hebben van chronische pijn, stijfheid of beperkte bewegingsvrijheid kunnen aanzienlijke verlichting vinden door het ondergaan van bindweefselmassages.Hulp bij nekpijn


Behandeling van spieren kan verlichting geven bij nekpijn. Maar als de oorzaak van de nekklachten deels of volledig bij het bindweefsel ligt dan zal een massage op spieren geen langdurig resultaat geven. Aandacht geven aan het bindweefsel zou dan zomaar de oplossing kunnen zijn.


Bindweefsel reageert ook op een slechte houding. Dit geldt voor je houding overdag en tijdens de slaap. Let er dus ook op dat je hoofdkussen niet te hoog of te laag is. Wat je overdag ook doet aan therapieën, met een slechte slaaphouding kom je nog niet ver. Een Be Koala hoofdkussen op maat is ideaal. Dan lig je sowieso goed.

Comments


bottom of page