top of page

Slaap beter zonder slapende arm

Ben je ooit wakker geworden met een slapende arm? Het is een vervelend gevoel dat soms gepaard gaat met tintelingen of zelfs pijn. Het kan voorkomen aan één of beide armen en verschillende oorzaken hebben. In deze blog gaan we dieper in op dit fenomeen, de mogelijke oorzaken, de risico's én tips om dit vervelende gevoel te voorkomen.

Wat veroorzaakt een slapende arm


Een slapende arm is het gevolg van beknelling of compressie van de zenuwen in de arm. Dit kan worden veroorzaakt door een slechte slaaphouding, zoals slapen op je arm, of door je arm onder je kussen je stoppen. Een andere mogelijke oorzaak kan een beknelde zenuw in de nek zijn. Hoewel het vervelend is, is een slapende arm meestal geen ernstig probleem en gaat het vaak vanzelf over.


Een slapende arm kan ook een symptoom zijn van een onderliggende medische aandoening, zoals een hernia in de nek of carpaal tunnelsyndroom. Mensen met diabetes hebben ook een hoger risico op zenuwbeschadiging, wat kan leiden tot slapende armen.


Hoe kom je ervan af?


Het is mogelijk dat het gevoel van een slapende arm wordt veroorzaakt door een verminderde bloedstroom naar de zenuwen. Dit kan leiden tot een gebrek aan zuurstof en voedingsstoffen, waardoor de zenuwen tijdelijk uitvallen. Een andere factor die kan bijdragen aan slapende armen is stress. Wanneer je gestrest bent, spannen je spieren zich aan, wat kan leiden tot compressie van de zenuwen. Minder stress, yoga, een massage en sauna bezoek zullen in dit geval helpen.


Maar meestal is het een kwestie van een onjuiste slaaphouding. Als je nek en rug niet in de juiste lijn liggen dan ontstaat er druk op de schouders. We raden je aan om te investeren in een perfect passend kussen, zoals een kussen op maat van Be Koala. Het ergonomische ontwerp ondersteunt de nek en schouders en zorgt voor een comfortabele slaaphouding. Het kussen is gevuld met zachte vezels en heeft een wasbare hoes. Het kussen op maat is zo ontworpen dat het de druk op de nek en schouders vermindert en zo de kans op een slapende arm tijdens het slapen verkleint. Een goede nachtrust begint bij een goede slaaphouding. Een kussen op maat van Be Koala gaat daar zeker bij helpen.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page